Vroegherkenning reuma

Herken reumatische aandoeningen in de voet

Mensen met reumatologische aandoeningen, met name de reumatische ontstekingsziekten zijn gebaat bij een tijdige diagnose, dan kan vaak schade aan de gewrichten worden voorkomen. Veel van deze aandoeningen beginnen met pijnlijke voeten. Het vroegtijdig herkennen van reumatologische aandoeningen kan voor de patiënt van grote waarde zijn.

Een pijnlijke voet kan ook andere oorzaken hebben dan reuma zoals vaatlijden en polyneuropathie, bijvoorbeeld door diabetes. Hoe onderscheiden we de verschillen? Wat is kenmerkend voor reumatische ziekten?
 
In deze nascholing worden adviezen gegeven voor het herkennen van alarmsymptomen en tips om onderscheid te maken tussen de ontstekingsziekten waaronder reumatoïde artritis, artritis psoriatica en jicht en ‘slijtagereuma’ ofwel artrose en andere aandoeningen. De adviezen worden geïllustreerd met voorbeelden en echobeelden uit de dagelijkse praktijk.Doelgroep

Deze nascholing is bedoeld voor pedicures, registerpodologen, podotherapeuten en podoposturaal therapeuten.

Docent

De cursus wordt verzorgd door dr. S.P. Linn-Rasker. Dr. Linn is reumatoloog en opleider reumatologie bij het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en heeft verschillende publicaties op het gebied van reumatologische aandoeningen op haar naam staan.

Locatie

Dutch HealthTec Academy (DHTA)
St.- Laurensdreef 22
3565 AK Utrecht

Duur

1 dagdeel van drie uur

Groepsgrootte

Min. 12 en max. 20 deelnemers 

Certificering

Certificaat 

Voorbereiding

Voor deze scholing hoeft u zich niet voor te bereiden. 

Accreditatie 

ProCERT: wordt aangevraagd
KABIZ: wordt aangevraagd

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het plaatsen van een telefonische reservering is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.

Wilt u weten wat het programma, de scholingsdata en de kosten zijn van deze scholing? Klik op bovenstaande tabbladen of klik op onderstaande linken:
Programma van deze scholing 
Data van deze scholing
Kosten van deze scholing  

De nadruk zal liggen op het vroegtijdig herkennen van reumatologische ziekten zoals artrose en jicht. Dit zal gebeuren aan de hand van casuistiek en praktijkvoorbeelden. Het eerste half uur wordt besteed aan theoretische achtergronden, daarna worden praktische voorbeelden en tips gedeeld. Ook zal beeldvorming worden besproken, bijvoorbeeld echografie.

De scholing wordt afgerond met een aantal vragen om de opgedane kennis nog beter te onthouden. 
 
 

Deze scholing staat nog niet gepland. Heeft u interesse in deze scholing, dan kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier of door te bellen naar ons secretariaat. 

 
DagDatumTijdLocatie/lokaal
    
 
 
Lesgeld    
   

Vermelde bedragen gelden voor 2018 en zijn excl. btw.