Podologie en chirurgie


Als voetspecialist is het heel belangrijk dat u verder kijkt dan uw eigen straatje. Als u op de hoogte bent van de mogelijkheden van andere specialisten kunt u uw cliënt beter adviseren. Dit schept vertrouwen. Live meekijken in de operatiekamer bij dr. Bella van Dalen is naast een interessante en leerzame ervaring bij uitstek een mogelijkheid om inzicht te krijgen in het werk en de afwegingen van de orthopedisch chirurg.

Doelstelling

U krijgt inzicht in de operatieve mogelijkheden bij diverse voetproblemen en verkent de mogelijkheden van samenwerking met medisch specialisten. 

Scholing podologie en chirurgieScholing podologie en chirurgie


Doelgroep

Deze bijscholing is bedoeld voor (register)podologen, (register)sportpodologen, (medisch) pedicures, podotherapeuten en podoposturaal therapeuten. Enige anatomische voorkennis is noodzakelijk om deze scholing goed te kunnen volgen. 

Docenten

Dr. Bella van Dalen, orthopedisch chirurg en lid van de Dutch Orthopaedic Foot and Ankle Association (DOFAA)
Robert Wonink, registerpodoloog en docent AvP/MSU voet en enkel 

Locatie

Bergman Clinics Naarden
Rijksweg 69
1411 GE Naarden

Duur

Een dagdeel van 4 uur

Voorbereiding

Zodra het operatieprogramma bekend is ontvangt u het operatieprogramma en een opdracht waarmee u zich kunt voorbereiden op de scholing.

Wij adviseren u voor aanvang van de bijscholing voldoende te ontbijten. Het zien van de operatiebeelden op de nuchtere maag kan als minder prettig worden ervaren.

Groepsgrootte

Min. 10 en max. 16 deelnemers

Certificaat

U ontvangt na deelname een certificaat.

Studiebenodigdheden

Eventueel kladblok en pen voor aantekeningen.

Accreditatie

KABIZ: wordt aangevraagd

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het plaatsen van een telefonische reservering is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.

Vanuit de boardroom van de Bergmankliniek in Naarden ziet u dr. Van Dalen live aan het werk tijdens de operaties, terwijl zij zelf commentaar geeft tijdens het werk.
 
Robert Wonink, die zelf nauw samenwerkt met dr. van Dalen, verzorgt aanvullend commentaar en uitleg over de anatomie en fysiologie met betrekking tot de betreffende voetproblemen en over de multidisciplinaire samenwerking met medisch specialisten.
 
U krijgt een aantal interessante operaties van voet en enkel te zien zoals dr. Bella van Dalen regelmatig met positieve resultaten uitvoert. Op dit moment is het OK programma nog niet geheel bekend, maar we zorgen dat die ochtend een gevarieerd programma wordt gepland waarin waarschijnlijk de volgende ingrediënten aan bod zullen komen:
  • Hallux valgus correctie (scarf/akin/chevron techniek)
  • Verwijderen Mortons neuroom
  • Correctie hamer-/klauwteen
  • MTP-I artrodese bij hallux rigidus
Daarnaast proberen we ook een minder gebruikelijke operatie aan te bieden.

In het kort ziet het programma er als volgt uit:
 
08.00 uur - ontvangst met koffie/thee in het restaurant
08.30 uur - installeren in de boardroom
09.00 uur - start operaties
12.00 uur - einde en afsluiting
 
Na afloop kunt u op eigen kosten een lunch nuttigen in het bedrijfsrestaurant van de Bergmankliniek.
Wilt u bij uw aanmelding aangeven of u daar gebruik van wilt maken? U kunt dit in het opmerkingenveld aangeven. 

Deze scholing staat nog niet gepland. Heeft u interesse in deze scholing, dan kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier of door te bellen naar ons secretariaat. 


 
 
Lesgeld€ 225,00
   
 
Vermelde bedragen gelden voor 2018 en zijn excl. btw.