Vacature docent

Terug naar overzicht

De Academie voor Podologie (AvP) is een opleidingsinstituut voor paramedische beroepen in de zorg voor voet en houding. Onze kracht ligt in het verzorgen van moderne deeltijdopleidingen, veelal in een combinatie van e-learning en contactonderwijs. Wij zijn een ambitieuze organisatie en werken zonder overheidssubsidies aan kwalitatief hoogstaande en waardevolle opleidingen. Ons docententeam kenmerkt zich door de wil deskundige therapeuten aan het werkveld af te leveren en door plezier in lesgeven.

Wij zijn op dit moment op zoek naar een:
docent podoposturale therapie (m/v)
op freelance basis.

Wij zoeken een docent die sterk is op de volgende gebieden:
  • de theorieën van Bourdiol en het denken in de op- en neerwaartse bewegingsketens
  • anatomie en fysiologie (biomechanica) van het houding- en bewegingsapparaat
  • klinisch redeneren, diagnostiek en verslaglegging
  • communicatie en cliëntbejegening
  • het vervaardigen en toepassen van podoposturale therapiezolen (Bourdiolzolen)
  • pedagogiek en didactiek
Wij verwachten van onze docenten dat zij een afgeronde opleiding hebben in de podoposturale therapie / podologie / podotherapie en eventueel daarbij ook de opleiding fysiotherapie. Ze zijn zelfstandig verantwoordelijk voor de uitvoering van hun onderwijstaken, tegelijk zijn het teamspelers die hun onderwijs graag afstemmen met elkaar. Zij ondersteunen en versterken het onderwijsbeleid van de AvP. Zij hebben zelf de wil om verder te leren en interesse voor wetenschappelijke onderbouwing van de zorg.

Wij vragen van onze docenten goede didactische en communicatieve eigenschappen, commitment aan de organisatie, hbo werk- en denkniveau.

Wij begrijpen dat onze docenten zelf vaak drukke praktijken hebben. Daarom bieden wij goede ondersteuning bij uw taken, een professionele en plezierige werksfeer, en een passend docententarief en reiskostenvergoeding.
Ter info: de meeste lessen vinden plaats in de DHTA in Utrecht, overwegend op de maandagen, niet tijdens reguliere schoolvakanties. Geplande aanvang: september 2018.

Interesse? Stuur ons zo spoedig mogelijk, per e-mail uw motivatie en CV ter attentie van Linda Hofs: info@avp-info.nl