Informatiemiddag weer succesvol!

Terug naar overzicht

Informatiemiddag Podologie 24 november 2017

Op onze halfjaarlijkse informatiemiddag hebben wij weer een mooie grote groep geïnteresseerden mogen verwelkomen op onze opleidingslocatie in Utrecht. Het was een hele diverse groep van fysiotherapeuten, schoenverkopers en (medisch) pedicures. Maar ook mensen met een hele andere achtergrond waren door onze berichten op social media nieuwsgierig geworden naar ons aanbod. 

Na een uitgebreide presentatie over onze scholingen, het werkveld en het toekomstperspectief konden de bezoekers deelnemen aan een proefles. In een proefles kregen ze nog een beeld geschetst van de inhoud en opbouw van een opleiding en konden ze nagaan of het bij hen zou passen. Er waren volop vragen als: 'hoe is mijn toekomst', 'wat is het verschil met podotherapie', 'wanneer kan ik starten', 'wat zijn de kosten', 'wat is de studiebelasting'.

Veel van de antwoorden zijn op onze website te vinden. Maar het is altijd goed te merken dat mensen het prettig vinden om een van ons te spreken. 
Even de antwoorden:
  • De toekomst binnen de podologie is goed te noemen. Wij krijgen regelmatig verzoeken om vacatures onder de aandacht te brengen en in bepaalde regio's zitten ze echt te springen om goed opgeleide voetprofessionals. Ook voor het starten van een eigen praktijk zijn nog voldoende mogelijkheden. 
  • Het verschil met podotherapie zit hem in de opleiding: het tweede deel van onze opleiding is op hbo-niveau, dit niveau is door het CPION vastgesteld, en deze opleiding is in deeltijd. De opleiding tot podotherapeut is een hbo-opleiding in voltijd. Een podotherapeut mag de instrumentele behandeling van de voet doen, dat wil zeggen: nagelbeugels zetten, eelt verwijderen, wondverzorging, etc. De registerpodoloog doet en mag dit niet. 
  • De opleiding tot registerpodoloog start ieder half jaar, het speciale versnelde traject voor fysiotherapeuten start één keer per jaar in september, de cursussen sportschoenadvies en voetkundig sportadvies starten één keer per jaar in maart. De planning van onze scholingen is altijd onder het tabblad 'planningen' te vinden. 
  • De opleiding tot registerpodoloog vraagt een flinke investering in tijd en geld. Maar iemand betaalt per semester en mag in termijnen betalen. En het is nog altijd mogelijk studiekosten als aftrekpost bij de belastingdienst op te voeren. De kosten per opleiding zijn bij de betreffende opleiding onder het tabblad 'kosten' te vinden. 
  • Voor al onze scholingen is de studiebelasting best pittig. Per scholing is deze informatie onder het tabblad 'algemeen' te vinden. Het is goed om bij de start, tijd voor studie in te plannen, en met het thuisfront vantevoren afspraken te maken. Maar door de wijze waarop wij scholing aanbieden, blended learning (combinatie e-learning en contactonderwijs), is de studie te combineren met een baan, eigen praktijk en gezin. 
Kon u er deze keer niet bij zijn? Onze eerstvolgende informatiemiddag staat gepland voor vrijdag 25 mei 2018. U bent van harte welkom! Hieronder vindt u nog een foto-impressie van deze middag.