Registerpodoloog versneld module 1


In deze module maakt u eerst kennis met het profiel van voetkundig adviseur en de podoloog om vervolgens snel de diepte in te gaan in de podologie. Aan bod komen: de kenmerken van diverse typen schoeisel, voet- en schoeninspecties, uitgebreide anatomie en fysiologie van de voet, gerelateerd aan voetafwijkingen en -aandoeningen. Vanaf de start in deze module leert u de principes van het vervaardigen van individuele therapiezolen. Daarnaast staat een bezoek aan de anatomische snijzaal van het academisch ziekenhuis in Utrecht op het programma. De module wordt afgesloten met een tentamen.

Vooropleiding

De opleiding is bedoeld voor fysiotherapeuten die in het bezit zijn van het diploma Algemeen fysiotherapeut. Ook oefentherapeuten die in het bezit zijn van een geldig diploma (Mensendieck/Cesar) komen in aanmerking voor deze versnelde opleiding. Over eventuele deelname aan dit versnelde traject na andere opleidingen en werkervaring kunt u contact opnemen met het secretariaat. 

Opleidingsduur en studiebelasting

19 dagdelen (incl. tentamen). Deze module kan worden afgerond in het tijdsbestek van een half jaar. De e-learning van module 1 correspondeert met de semesters 1, 2 en 3 uit het reguliere traject.

Naast het contactonderwijs besteedt u ongeveer per dagdeel contactonderwijs 16 uur aan thuisstudie. Dit is een gemiddelde, dit is mede afhankelijk van uw voorkennis, leerstijl en ervaring. 

Docenten

Gerard Barsingerhorn (theorie), fysiotherapeut en registerpodoloog
Harry Klunder (zoolvervaardiging), registerpodoloog

Studiebenodigdheden

Op de website van Studystore vindt u een overzicht van de verplichte en aanbevolen boeken en materialen. Kies op deze site voor semesters 1,2 en 3, deze semesters komen in deze module aan bod. De verplichte boeken en materialen dienen voor aanvang van de opleiding in uw bezit te zijn. 

Bovendien is het verstandig dat u zorgt voor een plek waar u terecht kunt voor zelfstandig oefenen van zoolvervaardiging.

Groepsgrootte

12 - 20 deelnemers

Toetsing 

U doet aan het eind van deze module een tentamen, bij het programma kunt u zien waar het tentamen uit bestaat. Indien u dit tentamen niet haalt, kunt u het herkansen. U vindt alle voorwaarden rondom toetsing en examens in het document Beoordeling en Voortgangsnormen op de pagina downloads

Locatie

Dutch HealthTec Academy
St.-Laurensdreef 22
3565 AK Utrecht

Inschrijven

U kunt zich inschrijven met behulp van het inschrijfformulier. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het plaatsen van een telefonische reservering is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.

Klik op bovenstaande tabbladen of op een van de onderstaande links voor:

 
Naast de volledige e-learning van semester 1, 2 en 3 van het reguliere opleidingstraject tot registerpodoloog volgt u tijdens deze eerste module van het versnelde traject 19 contactlessen (practica) van elk een dagdeel op de opleidingslocatie, onder deskundige begeleiding van docenten. Tijdens deze lessen kunt u uw vragen stellen over de lesstof in de e-learning en deze momenten worden met name benut om vaardigheden te leren die u thuis of in uw praktijk kunt oefenen en toepassen. 

In deze module ligt tijdens de lessen de nadruk op: 

 • anatomie van voet en enkel (herhalen, aanvullen, opfrissen)
 • pathologie van voet en enkel (herhalen, aanvullen, opfrissen)
 • functieonderzoek van voet en enkel (herhalen, aanvullen, opfrissen)
 • voet- en schoeninspectie
 • podogrammen (beeldvormende technieken, statisch en dynamisch)
 • basisprincipes technisch tekenen (zoolontwerp intekenen op een podogram)
 • eigenschappen van materialen en elementen in therapiezolen
 • zolenplannen opstellen
 • zoolvervaardiging
 • schoenadvies
 • speciaal schoeisel
 • standaard hulpmiddelen voor de voet
 • casuïstiek voorvoetklachten
 • casuïstiek middenvoetklachten
Tijdens de laatste les legt u de tentamens af voor deze module. 
Het tentamen bestaat uit: een kennistoets en functieonderzoek.


Deze scholing wordt opnieuw aangeboden in voorjaar 2020. 


 

 
 
Lesgeld1750,00
Lesmappen (3)135,00
Zoolmateriaal150,00
Totale scholingsgelden2035,00
   
Tentamengeld theorietoets sem. 1*60,00
Tentamengeld theorietoest sem. 2*60,00
Tentamengeld functieonderzoek* €140,00

*De tentamengelden worden later in het lesseizoen, na inschrijving voor betreffende onderdelen, in rekening gebracht.

Betaling kan ineens of in vier maandelijkse termijnen van € 518,75 (incl. € 10,00 incassokosten per termijn).
Vermelde bedragen gelden voor 2019 en zijn excl. btw.

Bijkomende kosten 

Voor deze module moet u in het bezit zijn van de verplichte materialen en boeken voor de semesters 1, 2 en 3 uit het reguliere vierjarige traject. Zie ook de informatie bij Algemeen/Studiebenodigheden en op de site van Studystore