Kinovea

Een stap verder met Kinovea

Beweging in beeld brengen en analyseren

Klachten tijdens bewegen zijn vaak de reden dat uw cliënt bij u komt. Met het video-analyseprogramma Kinovea brengt u beweging in beeld, kunt u problemen tijdens bewegen analyseren en resultaten vergelijken. Dit geeft niet alleen uzelf veel inzicht, aan de hand van de beelden kunt u ook duidelijk aan uw cliënt uitleggen waar het probleem zit. Een belangrijke stap naar een effectief behandeltraject.
Deze bijscholing biedt voor elke Kinovea gebruiker wat wils. Bent u een beginner of al gevorderd met analyses, Kinovea helpt u een stap verder.

Doelstelling

Tijdens deze cursus helpen we u graag een stap verder in het analyseren van beweging met behulp van  Kinovea. Afhankelijk van het niveau van de lesgroep worden de leerdoelen samen afgestemd.
Voor beginners:
Basisvaardigheden om met het programma te werken: basisinstellingen, uitleg werkplek, instellingen van de camera, opnames maken, video’s importeren en bewerken, 2 video’s tegelijk bekijken.
Voor gevorderden:
Beeld optimalisatie (interlace), werken met rasters, hoekmetingen, slowmotion opnames maken, visualisatiemogelijkheden (o.a. zoomen), items toevoegen aan de beelden (pijlen, tekst, logo, etc.)

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die (beter) wil leren bewegingen te analyseren met Kinovea.
Basiskennis van pc en Windows is vereist.

Docent

De training wordt verzorgd door: Joop Creemers, register(sport)podoloog, register podoposturaal therapeut, MSU echografist, fysiotherapeut, Kinovea specialist

Locatie

Dutch HealthTec Academy (DHTA)
St.- Laurensdreef 22
3565 AK Utrecht

Duur

Een dagdeel van 3 uur

Groepsgrootte

Min. 8 en max. 12 deelnemers

Certificaat

Certificaat

Voorbereiding

Om geen tijd tijdens de scholing te missen willen we u vragen thuis Kinovea op uw laptop te downloaden en installeren.
Geeft u bij inschrijven aan hoeveel ervaring u heeft met video-analyse met Kinovea. Bent u beginner of heeft u al enige ervaring? Zo ja, welke ervaring?

Studiebenodigdheden

  • Laptop met Windows besturingssysteem
  • Losse muis met scrollfunctie
  • Webcam (intern of extern)
  • Kinovea (gratis programma)

Accreditatie

Geen accreditatie

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het plaatsen van een telefonische reservering is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.
Geeft u bij uw inschrijving in het opmerkingenveld aan hoeveel ervaring u heeft met video-analyse met Kinovea. Bent u beginner of heeft u al enige ervaring? Zo ja, welke ervaring?

Wilt u weten wat het programma, de scholingsdata en de kosten zijn van deze scholing? Klik op bovenstaande tabbladen of klik op onderstaande linken:
Programma van deze scholing 
Data van deze scholing
Kosten van deze scholing 

 


De 3 uur durende scholing bestaat uit instructie en training.

Wij willen u graag een stap verder helpen met Kinovea. Het niveau van de deelnemers kan verschillen. Daarom zal bij de start van de training bekeken worden aan welke instructies behoefte is. Daarna gaat u praktisch aan de slag op uw eigen niveau, met aanwijzingen en feedback van de docent.
 


Deze scholing staat nog niet gepland. Heeft u interesse in deze scholing, dan kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier of door te bellen naar ons secretariaat. 

 
DagDatumTijdLocatie/lokaal
    


 
 
 
Lesgeld260,00
   
   
Vermelde bedragen gelden voor 2018 en zijn excl. btw.