Gebruik van de drukmat

Met casuïstiek over de reumatische voet

 
De drukmat maakt de belasting onder de voet zichtbaar tijdens staan en lopen (statisch en dymamisch). Op uw beeldscherm ziet u hoe drukpunten zich verplaatsen tijdens het lopen via de afwikkellijn (gait line). Een goede interpretatie hiervan geeft u heel veel informatie over het functioneren van de voet van uw cliënt, juist ook tijdens het lopen wanneer de meeste klachten ontstaan. Inzicht in de oorzaak van klachten is de eerste stap richting een goede oplossing.Doelstelling

Na deze scholing kunt u in uw praktijk de drukmat inzetten in uw praktijk bij het voetonderzoek. U kunt meetgegevens omzetten in een behandelplan en heeft een duidelijk beeld van de voor- en nadelen van het gebruik van de drukmat. Dit alles wordt geïllustreerd met casuïstiek van de reumatische voet.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor registerpodologen, podotherapeuten en podoposturaal therapeuten.

Docenten

Roland Koks, orthopedisch schoenmaker en registerpodoloog docent aan de Academie voor Podologie

Locatie

Dutch HealthTec Academy
St.-Laurensdreef 22
3565 AK Utrecht

Duur

1 dagdeel van drie uur

Groepsgrootte

Minimaal 12, maximaal 20 deelnemers

Certificering

Certificaat

Voorbereiding

Geen voorbereiding vereist

Studiebenodigdheden

Alle benodigde materialen en instrumenten zijn aanwezig tijdens de scholing.

Accreditatie

KABIZ: wordt aangevraagd

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het plaatsen van een telefonische reservering is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.

Wilt u weten wat het programma, de scholingsdata en de kosten zijn van deze scholing? Klik op bovenstaande tabbladen of klik op onderstaande linken:
Programma van deze scholing 
Data van deze scholing
Kosten van deze scholing 
 

Deze scholing duurt één dagdeel. U krijgt een uitgebreide demonstratie met uitleg over het gebruik van de drukmat in uw praktijk, en gaat ook zelf praktisch aan de slag. U leert hoe u de drukmat effectief kunt inzetten bij uw voetonderzoek en wat de meetgegevens u vertellen.
 
U krijgt daarbij een duidelijk beeld van de voor- en nadelen van het inzetten van de drukmat als meetinstrument en u leert wat de meetgegevens betekenen voor uw behandelplan. Dit alles wordt geïllustreerd met casuïstiek van de reumatische voet.
 

Deze scholing staat nog niet gepland. Heeft u interesse in deze scholing, dan kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier of door te bellen naar ons secretariaat. 

 
DagDatumTijdLocatie/lokaal
    
 
 
Lesgeld 
   
    Vermelde bedragen gelden voor 2018 en zijn excl. btw.