Digitaal modelleren van therapiezolen

 

Meer en meer voetspecialisten zetten Cad Cam therapiezolen in bij verschillende voetklachten. Met Cad Cam maakt u op efficiënte manier zolen op maat voor uw klanten. De ontwerpen bewaart u in een digitaal archief en zijn gemakkelijk aan te passen of te reproduceren.

In 6 lessen maakt u zich het digitaal ontwerpen van een therapiezool eigen; van de basiskennis van de ontwerpsoftware tot het digitaal aanpassen van de elementen aan de voet van uw cliënt en het afwerken en afleveren van de zool.
Deze cursus is geschikt voor voetspecialisten die willen starten met digitaal ontwerpen. Maar ook voetspecialisten die hun digitale ontwerp willen perfectioneren vinden in de practica met ervaren docent voldoende uitdaging.

Doel

In 6 lessen leert u hoe u met vertrouwen Cad Cam kunt inzetten in uw praktijk. Van basiskennis van de ontwerpsoftware tot het optimaliseren van de zool en het afwerken en afleveren van de zool in de schoen. Een doelgerichte cursus met focus op de kwaliteit van de zool.

Doelgroep

De cursus is opengesteld voor registerpodologen, podotherapeuten en podoposturaal therapeuten.

Docent

Roland Koks, orthopedisch schoenmaker en registerpodoloog

Locatie             

Dutch HealthTec Academy (DHTA)
St. Laurensdreef 22
3565 AK Utrecht

Duur

De opleiding duurt 6 dagdelen, verdeeld over 6 dagen.

Groepsgrootte

Minimaal 12, maximaal 20 studenten.

Certificering

Certificaat

Studiematerialen

U werkt tijdens deze opleiding met modelleersoftware van AvP. Deze software is op een universele manier geschreven en geeft u een goede basis om na uw opleiding met een modelleersoftware naar keuze te kunnen werken. De modelleersoftware is een plug-in op de ontwerpsoftware Rhinoceros (Rhino) 6, de basis voor veel ontwerp plug-ins. Toegang tot de modelleersoftware is geldig zolang u de opleiding aan de AvP volgt. De licentie van Rhino is en blijft van uzelf, hier kunt u ook na uw opleiding gebruik van maken.
Rhino 6 wordt door AvP voor u aangeschaft. Op de website www.rhino3d.nl vindt u meer informatie over deze software. De eisen die Rhinoceros aan de pc stelt zijn te vinden op de website van Rhinoceros onder Downloads > System Requirements > Rhino 6 for windows.

Accreditatie

KABIZ: wordt aangevraagd
ADAP: wordt aangevraagd

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het plaatsen van een telefonische reservering is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.

Wilt u weten wat het programma, de scholingsdata en de kosten zijn van deze scholing? Klik op bovenstaande tabbladen of klik op onderstaande linken:

Programma van deze scholing
Data van deze scholing
Kosten van deze scholing

Voorbereiding

Installeren van ontwerpsoftware.
 
  

Deze opleiding bestaat uit 6 practica. Tussen de practica door oefent u thuis met de ontwerpsoftware die u kunt gebruiken zolang u de scholing volgt.

Les 1     

geeft een basiskennis van de ontwerpsoftware. Aan de hand van een eenvoudige instructievideo kunt u zich thuis al de basistools van het programma eigen maken. U leert de commando’s die u in de meeste ontwerpsoftware zult tegenkomen.


Les 2     

gaat over het plaatsen van grondpatroon en elementen. Ook bij deze les is een instructievideo die u leert hoe u een scan binnenhaalt en hier op juiste wijze het grondpatroon en de elementen op plaatst.


Les 3     

gaat over het passend maken van elementen. Het aanpassen van de elementen naar de individuele voet vergt oefening. U leert de mogelijkheden van het programma en past deze toe.


Les 4     

gaat over het afwerken en beoordelen van het digitale model van een zool. U traint met verschillende digitale zolen waarin ontwerpfouten zitten. Zo werkt u aan uw eigen kwaliteit.


Les 5     

gaat over het vertalen van verschillende scans naar een digitaal ontwerp. U werkt casussen uit met verschillende soorten afdrukken: digitale blauwdruk, 2D scans, drukmetingen. U past toe wat u in eerdere lessen heeft geleerd en leert hoe u een werkopdracht voor het freeslab maakt.

Les 6     

is een praktijkles waarin gefreesde zolen worden afgewerkt naar een product dat aan de klant kan worden meegegeven. Kwaliteit staat voorop; het doel is een tevreden klant met een zool die perfect past bij voet en schoen.

In verband met mogelijke wijzigingen adviseren wij u voor elke les onderstaande planning te raadplegen.
 
DagDatumTijdLokaal
Woensdag09-10-201913.00 - 17.00 uurvolgt
Woensdag30-10-201908.30 - 12.30 uurvolgt
Woensdag06-11-201908.30 - 12.30 uurvolgt
Woensdag20-11-201908.30 - 12.30 uurvolgt
Woensdag04-12-201908.30 - 12.30 uurvolgt
Woensdag18-12-201908.30 - 12.30 uurvolgt

Lesgeld


895,00
Rhino 6 software  (t.w.v. €950,00)190,00
Materiaalkosten70,00
Totale scholingsgelden1155,00

Betaling kan ineens of in vier maandelijkse termijnen van € 298,75 (incl. € 10,00 incassokosten per termijn).
Vermelde bedragen gelden voor 2019 en zijn excl. btw.