Cursus kwaliteitszolen vervaardigen (NL/België)


(NB: deze opleiding verzorgen wij ook in België, zie onder 'locatie' op deze pagina.)

Komt u tijd tekort voor het vervaardigen van zolen en bent u op zoek naar iemand die u kan assisteren? Deze korte 5-daagse cursus is bedoeld voor medewerkers die in een podologie of podotherapie praktijk willen ondersteunen bij het vervaardigen van zolen. Deze cursus komt in de plaats van de cursus Medewerker Podolab die in het verleden is aangeboden.Ook registerpodologen of podotherapeuten die de kwaliteit van hun zolen willen vergroten hebben veel aan deze cursus.

In de reguliere deeltijdopleiding tot registerpodoloog is een nieuwe methode ontwikkeld waarmee u een veel beter resultaat bereikt. De vorm van de voet, schoen en leest staan bij deze methode centraal waardoor de functionaliteit van de zool toeneemt. Daarom hebben we deze methode nu ook in een aparte scholing bij elkaar gezet als cursus kwaliteitszolen vervaardigen.
 
Hiermee kunt u als voettherapeut kwaliteitsgaranties afgeven voor de zolen die u aflevert. U houdt hiermee omzet voor uzelf omdat u de zoolvervaardiging minder snel hoeft uit te besteden. Ook als u de zolen laat uitfrezen, beheerst u als geen ander de afwerking van de Cad-Cam zolen en deze opleiding geeft u beter inzicht bij het digitaal modelleren van zolen.
 Doelstelling

Na deze cursus heeft u de basis gelegd waarmee u handmatig en snel zelf zolen kunt vervaardigen die voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria.
 
Als medewerker in een podolab (podologische/podotherapeutische werkplaats) bent u na deze cursus een extra waardevolle kracht in de kern van het bedrijf.

Doelgroep/vooropleiding

Deze cursus is bedoeld voor (assistenten van) registerpodologen en podotherapeuten die kwaliteit willen leveren in de werkplaats van deze therapeuten of in een podolab.
 
Ten aanzien van vooropleiding zijn geen eisen gesteld, enig technisch inzicht en ervaring is natuurlijk een pre. 

Docenten

Roland Koks, orthopedisch schoenmaker en registerpodoloog

Opleidingsduur

Deze cursus bestaat uit 10 lessen van 4 uur. Deze cursus is echt de basis en door regelmatige oefening maakt u zich deze methode eigen. 

Groepsgrootte

Minimaal 10, maximaal 12 studenten

Certificaat

Certificaat

Studiematerialen

U ontvangt bij aanvang een lesmap die tijdens de opleiding verder wordt aangevuld. Tijdens de lessen is voldoende zoolvervaardigingsmateriaal aanwezig. Ten behoeve van de huiswerkopdrachten zorgt u zelf voor het materiaal.

Accreditatie

Stichting LOOP/KABIZ: 12 punten

Locatie 

Dutch HealthTec Academy (DHTA)
St.-Laurensdreef 22
3565 AK Utrecht

Antwerpen, België
Bij voldoende interesse verzorgen wij deze opleiding ook in Antwerpen, België. Neem hierover contact met ons op, dan houden wij u op de hoogte.

Inschrijven 

U kunt zich inschrijven met behulp van het inschrijfformulier. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt. Het plaatsen van een telefonische reservering is mogelijk, vraag naar de voorwaarden.
 
Klik op bovenstaande tabbladen of op een van de onderstaande links voor:

Les 1
De eerste les is bedoeld om visueel ruimtelijk inzicht te verwerven in de basisvormen van therapiezolen, verder leert u de basistechniek van technisch tekenen .

Les 2
U krijgt les in het maken en lezen van werktekeningen van de therapiezool. Daarnaast krijgt u les over leestvormen en pasvorm van schoenen en u leert wat de beoordelingscriteria van kwaliteitszolen zijn.

Les 3
U krijgt les in het slijpen van elementen en de beoordeling van de vormen van elementen.

Les 4
U maakt een zool met corrigerende elementen en wordt hierin van A tot Z begeleid. De nadruk ligt op de belijningen van de zool en de positie van de elementen.

Les 5
U leert nu de vaardigheden om een zool te modeleren en af te werken .

Les 6
U beoordeelt in deze les samen de afgewerkte zolen en maakt een nieuwe zool aan de hand van de door uzelf gemaakte werktekening. De nadruk komt meer te liggen op afwerking van de zool en het interne landschap (hoogten en overgangen van de elementen) van de zool.

Les 7
Nu beheerst u de pasvormbelijningen van de zool en leert therapiezolen beoordelen op de interne belijningen. Er wordt een
begin gemaakt met kuipsteunzolen.

Les 8
U leert nu de opbouw en werkwijze om een kuipzool te maken.

Les 9
U leert snelheid te bereiken bij de zoolvervaardiging. U maakt een nieuwe kuipsteunzool met interne correctie met verschil tussen voorvoet- en achtervoetcorrectie (torsiezool).

Les 10
U maakt een eindopdracht die beoordeeld wordt volgens de beoordelingscriteria voor kwaliteitszolen.

Voorafgaand aan de lessen bereidt u zich voor met praktijkopdrachten. U dient hiervoor gebruik te kunnen maken van een werkplaats voor zoolvervaardiging. Dit mag in uw eigen werkplaats of op een stageadres.

 

 

Dag

Datum

Tijd

Lokaal

Opmerkingen


Deze scholing staat nog niet gepland. Heeft u interesse in deze scholing, dan kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier of door te bellen naar ons secretariaat
 
 
Lesgeld1700,00
Lesmap45,00
Zoolmaterialen 200,00
Totale scholingsgelden1945,00

Betaling kan ineens of in vier maandelijkse termijnen van € 496,25 (incl. € 10,00 incassokosten per termijn). 
Vermelde bedragen gelden voor 2019 en zijn excl. btw.